Ati construit, in loc sa visati!

//Ati construit, in loc sa visati!

Ati construit, in loc sa visati!

de Robert Agarici

Ati construit, in loc sa visati!

Intr-o lume in care toti oamenii se lupta numai pentru ei, pentru propria lor supravietuire, senzatia pe care mi-o dau cei din echipa LECS prin implicarea lor in cresterea frumoasa a unor tineri nu se poate exprima in cuvinte.

E uluitor cum intr-o saptamana petrecuta intr-un colt de lume, la pensiunea Steaua Dunarii din comuna Eselnita, am putut invata mai multe despre cei din jur si despre mine decat am invatat vreodata ancorat in sistemul de invatamant romanesc. De ce?

Pentru ca in acea saptamana am avut in spate o echipa de traineri si de voluntari care munceau 24 de ore din 24 pentru a ne asigura confortul necesar si materialele de care aveam nevoie pentru o noua zi de activitati si de traininguri. Si, desi erau obositi, ne priveau mereu zambindu-ne si oferindu-ne o incredere mare in propriile forte. Iar noi, participantii, nu stateam cate doi intr-o banca asteptand cu sufletul la gura sa auzim clopotelul, sa plecam de acolo, ci dimpotriva: nu stiam cum sa facem sa dureze mai mult…

Fiecare activitate a fost diferita de precedenta, dar in acelasi timp toate au fost unite intr-un singur scop si acela de a afla si alte metode de invatare, metode pe care le purtam cu grija in minte, sperand ca odata vom putea auzi de ele si la scoala.

Desigur ca nu am invatat de la ei in ce an au fost eliberati prizonierii de la Auschwitz sau pentru ce cauze a luptat Che Guevara, insa cum am putea invata despre viata anumitor persoane marcante ale istoriei, si s-o intelegem in acelasi timp, cand noi nu ne cunoastem pe deplin propria persoana, nu ne cunoastem limitele si nu stim nici cum am putea incerca sa trecem peste ele. De acest lucru s-au ocupat cei din echipa LECS, s-au ocupat si au reusit, deoarece la sfarsitul acelei saptamani, la intoarcerea in Bucuresti, toti participantii puteau afirma ca si-au descoperit noi parti de suflet, de minte, ca si-au fixat anumite idealuri la care, pana atunci, aveau curajul sa se gandeasca doar in vise.

Intr-o lume in care toti oamenii vor sa fie independenti si actioneaza numai in interesul propriei persoane, voi ne-ati adunat impreuna, descoperind astfel beneficiile pe care ti le ofera o echipa: o echipa in mijlocul careia eu m-am simtit ca intr-o familie.

Ne-ati creat aripi si ne-ati invatat sa zburam. De acum incolo depinde de noi daca vom reusi sa ne inaltam si sa ne atingem visele.

Pentru aceste lucruri enumerate mai sus, si pentru multe altele, va multumesc!

2017-11-18T15:22:01+02:00 3 martie 2010|Lecs|0 Comentarii

Comenteaza