Curs nou: Yoga si Mindfulness

//Curs nou: Yoga si Mindfulness

Curs nou: Yoga si Mindfulness

  Curs nou: Yoga si Mindfulness:
„Întâlnirea cu mine, întâlnirea cu viata”

 

Acesta este un curs de yoga şi mindfulness adresat persoanelor care vor să practice mai mult decât un sport.
Se desfășoară în zilele de luni, de la ora 19:30 și este gândit sub forma unui an universitar, cu o pauză în ianuarie.

Cursul a început în octombrie, însă dacă sunt locuri în sală poți veni oricând, iar noi îți vom oferi informații pentru a putea recupera unele elemente parcurse deja.

Ţi s-ar putea potrivi dacă eşti printre cei care caută sănătate, flexibilitate, relaxare, dar şi echilibru emoţional, pace şi evoluţie interioară.

În acest curs vei întâlni o practică tradiţională, mai curând apropiată de proto-yoga, de modul în care oamenii au căutat să se înţeleagă de-a lungul timpului, întâlnindu–se, prin corp, cu viața care tresaltă în interior.

Baza practicii o va constitui Kriya Yoga, însă te vei întâlni cu elemente de Yoga Chikitsa (Yoga Terapeutică), Vak Yoga (Yoga Logosului) şi Hatha Yoga. Vei primi detalii pentru a dezvolta o practică sănatoasă și corectă, astfel încăt vei putea relua acasă cea mai mare parte din ședință.

Tehnicile de mindfulness în mişcare se vor adăuga practicii yoga. Va exista şi un capitol special, destinat Vipassana Anapanashati, o meditaţie ce a fost descoperită de Buddha şi a cărei puritate a fost păstrată de-a lungul secolelor în mănăstirile din Myanmar (Birmania).

O kriya este o serie de posturi, respiraţii şi uneori sunete, care creează împreună un ansamblu pentru şlefuirea fiinţei umane. Dacă asana poate fi văzută ca o lecţie de viaţă, o kriya executată corect poate facilita întâlnirea cu viul, în interior.
O kriya este, în acelaşi timp, o invitaţie la sănătate adresată omului modern care petrece mult timp la birou, în trafic sau în faţa televizorului. Paramahansa Yogananda spunea că o kriya de o jumătate de minut poate egala un an întreg de evoluţie spirituală naturală.
In fiecare luni seară, de la ora 19:30, ne vom întâlni cu gramatica primară a kriyas-urilor şi vom construi scheletul ce poate sta la baza contactului autentic cu noi înşine, cu viaţa.

Nu este necesar să ai cunoştinţe de yoga sau să fi practicat în prealabil. Este un curs construit ca şi Satsang, cu multe explicaţii şi răspunsuri la întrebări, potrivit atât persoanelor care practică de ani buni, cât şi începătorilor.

Compatibil cu filozofia non-dualistă Advaita Vedanta şi cu practica Zen, se adresează şi persoanelor curioase să se autoexploreze şi să înţeleagă mai multe despre sine, prin propria experienţă de lucru corporal.

Acest curs a apărut iniţial pentru a sprijini practica membrilor grupului “Psihoterapie, Yoga şi Meditaţie”, deoarece mai mulți membri şi-au arătat dorinţa de a practica mai multă yoga şi meditaţie.

Vei face parte dintr-un grup de oameni cu căutări similare, facilitat de un psihoterapeut şi formator experimentat, care a studiat aceste discipline cu atenţie şi sinceritate și privește practica yoga din perspectivă psiho-somatică. Vei simți că acordă atenţie procesului prin care treci, putând să înţeleagă obstacolele şi realizările pe care le vei întâlni pe acest drum.

“Yoga şi Mindfulness – Întâlnire cu mine, întâlnire cu viața” are în vedere practici tradiționale, dar ia în considerare principii și confirmări ale psihoterapiilor corporale și neuro-științelor. Mai mult decât o simplă practică, vei putea primi și îndrumare pentru auto-cunoaștere, explorare interioară și integrare a suferințelor fizice și psihice.

Dacă viața ta este însoțită de anxietate, stress, depresie sau insomnie, vei putea găsi aici suport pentru ameliorare și vindecare. Pentru unele persoane ar putea fi recomandat să urmeze simultan un proces de psihoterapie. Te rugăm să ne spui dacă ai avut dificultăți psihologice sau dacă ți s-a indicat un tratament psihiatric, pentru a putea găsi împreună direcțiile potrivite.

Încurajăm o practică de durată, în care să poți explora și învăța la un nivel mai profund, să îți creezi obișnuința de a practica, iar această practică să devină o constantă în viața ta. Pentru a susține o frecvență de lungă durată, în care să poți deprinde și consolida o serie de tehnici, am decis să îți oferim reduceri semnificative pentru abonamentele de trei luni.

Unde şi când?
Întâlnirile au loc săptămânal, în zilele de luni, între orele 19:30 şi 21:00.
Adresa la care se va întâlni grupul se află în apropiere de Piaţa Romană şi va fi anunţată participanţilor înscrişi.

Preţul este:
Pentru abonament de 12 şedinţe consecutive – 300 RON
Pentru abonament de 4 şedinţe consecutive – 120 RON
Pentru cei care vin doar pentru o şedinţa- 40 RON

Reduceri*
– studenţii (sub 25 ani) şi pensionarii (cu vârstă peste 60 ani) benficiaza de reducere a abonamentului de 3 luni (12 şedinţe consecutive), care va fi 180 RON;
– membrii grupului “Psihoterapie, Yoga şi Meditaţie” – 10% reducere la orice abonament, pe toată perioada în care sunt membri;
*Reducerile nu se cumulează

Pentru a te înscrie te rugăm să completezi formularul pe care îl vei găsi aici:
https://goo.gl/forms/Tw2g6qCctSAOdjo23

Sala poate găzdui maxim 30 de participanti. Participarea este posibilă în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile.

 Cu cine?

Mihail Iordache
Psiholog, psihoterapeut, lector, formator cu certificări naționale si internaționale
Preşedintele organizației Liga pentru Educație, Cultură şi Sport

A susținut cursuri, conferințe şi ateliere în Europa (Germania, Spania, Ungaria, Belgia, Estonia, Lituania, Scoția, Italia, Serbia, Irlanda), Asia (Nepal, India, Pakistan, Turcia, Thailanda, Myanmar), Orientul Mijlociu (Iordania) şi Africa (Rwanda, Burundi, R.D. Congo, Botswana, Tanzania, Africa de Sud). A învățat despre viață de la profesori de psihoterapie și preoți, de la cerşetori și marinari, de la Dalai Lama şi de la țărani.

Mihail Iordache s-a format ca psihoterapeut în domeniile: psihoterapie psihofizică (Body Psychotherapy), analiză tranzacţională, psihoterapie prin dans şi mişcare, brainspotting.
În construcţia cursurilor, Mihail îmbină metode moderne de training cu elemente de psihoterapie, zen şi yoga.

A studiat şi practicat yoga şi zen în România, India şi Nepal şi a susţinut părţi din acest curs pentru participanţi din 12 ţări. Datorită formărilor în psihoterapiile corporale, Mihail abordează practica yoga din perspectiva anatomico-fiziologică, dar şi psiho-somatică şi spirituală.

El îşi desfăşoară activitatea în psihoterapie şi consiliere individuală şi de grup în Bucureşti şi pe internet (prin Skype).

În conferințe vorbeşte despre libertatea de „a fi”, despre a trăi în prezent, autentic și liber-exprimat.

“Privesc viața ca pe o inestimabilă călătorie, ca pe o aventură care ne este dată pentru a ne dezvolta și a contribui la dezvoltarea celor din jur, pentru a învăța să iubim şi să fim Oameni.
Cred în capacitatea ființei umane de a se reinventa, de a-şi împlini potențialitatea şi de a avea relații vii și profunde.” (detalii)

#Aceste informații mai pot suferi ușoare modificări

2018-01-19T14:20:30+02:00 8 octombrie 2016|Lecs|0 Comentarii

Comenteaza