Kigali: „Take your Chance, Be the Change!”

/Kigali: „Take your Chance, Be the Change!”
Kigali: „Take your Chance, Be the Change!” 2017-11-18T18:40:31+02:00

“Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Gandhi

“Take your Chance, Be the Change!”

Peer Training

Kigali, 17 – 29 mai

Apel pentru participanti

Petru o nouă generatie de tineri jurnalisti, promovând o cultură a păcii!

Un scop

Sa cream o retea Europa-Africa de tineri ce promovează diversitatea si o cultură a păcii prin intermediul mass-media.

Sase obiective

Participantii vor: -constientiza rolul pe care media il are in raspandirea prejudecatilor si stereotipurilor; -constientiza propriile prejudecati si stereotipuri; -face schimb de experienta si cunostiinte din domeniul media, ONG si educatie non formala; -dobandi abilitati de a multiplica cele invatate pentru persoanele din tarile de provenienta. -pune bazele unor noi proiecte si parteneriate pe termen lung cu alte organizatii din Europa si Africa.

Peer training si mass-media

Vom atinge obiectivele:

· Prin intermediul unei metodologii de tip peer training Formarea este concepută ca un proces deschis de învăţare bazat pe experienţa participanţilor şi schimbul acesteia. Cursul de formare va urmări abordarea educaţiei non-formale. Vom combina diverse metode creative si interactive.

· Prin intermediul mass-media Vrem să avem un impact asupra mass-media. Şi cel mai bun mod prin care putem atinge acest scop este să utilizăm … mass-media. Acesta este motivul pentru care vom lua un avantaj real din utilizarea tehnologiilor de informare si comunicare şi mass-media tradiţională, pentru a multiplica şi difuza cele învăţate: site-ul, blog-ul, documentare scurte, colaborări cu ziare, …

· Prin intermediul participantilor Cu 24 de participanti, cu vârsta între 20 si 30 de ani, din 13 ţări diferite, ne dorim să punem bazele unei colaborări internationale. Considerăm că acesta este primul pas ce face parte dintr-un proces pe termen lung. De ce am ales Kigali În cazul în care, pentru noua generaţie, Holocaustul începe să fie o dramă din trecut, departe de realitatea prezentului, genocidul din Rwanda este un eveniment foarte contemporan. Acesta este motivul pentru care Kigali este cel mai bun loc pentru unde sa desfăsurăm acest training, oferind oportunitati pentru a-i ajuta pe participanti să înteleaga universalitatea genocidului din Rwanda. În ciuda caracterului tulburător, aceasta este o ocazie excepţională pentru ca participantii sa conştientizeze impactul şi daunele oribile pe care stereotipurile şi prejudecăţile le pot produce într-o comunitate. Mergând în Rwanda; ascultând cum supravietuitorii îsi spun poveştile, fiind martori la frica, mutilările, amputările, vizitând memorialele, venind faţă-în-faţă cu recuperarea societătii, şi experimentând filosofia iertării, toate acestea vor oferi o experientă cu un impact semnificativ şi profund.

Cine poate participa?

Profilul participantului:

· Jurnalisti sau studenti la jurnalism · Tineri ce activeaza in organizatii de tineret si ce au acces direct la mass-media El/Ea trebuie :

  • Să vorbească si să scrie fluent în limba engleză. Limba de lucru va fi engleza, prin urmare, fiecare participant trebuie să aibă bune abilităţi de comunicare în această limbă.
  • Să fie interesaţi să dea un follow-up proiectului, prin intermediul muncii lui/ei şi prin intermediul LECS.
  • Să se angajeze la o colaborare pe termen lung. După formare, participanții vor trebui:
  • Să scrie cel putin 3 articole pe blog-ul “Take your Chance, Be the Change!”
  • Să organizeze cel putin 1 workshop in organizatia din tara de provienta(LECS, in cazul nostru).

In total vor fi 24 de tineri din:

· Europa: Romania, Belgia, Spania, Estonia, Franta, Italia, Republica Cehă, Turcia, Portugalia si Ungaria.

· Africa: Rwanda, Congo si Burundi.

CONDIŢII FINANCIARE DE PARTICIPARE

Acest proiect este sprijinit de Comisia Europeană programul Tineret în lume. Programul Tineretul în Lume şi EPTO acoperă 70% din toate costurile de călătorie de acasă la locul de formare şi întoarcerea acasă (cele mai ieftine mijloace posibile: Biletele de avion APEX, bilet de tren clasa a 2a). Restul de 30%, insemnand 150E pentru Romania, trebuie să fie achitate înainte de începutul cursului de formare. Toate celelalte cheltuieli legate de cazare, masa, materiale de formare din timpul seminarului sunt acoperite de Comisa Europeana prin programul “Youth in Action!” şi co-finantatori, prin “The European Peer Training Organisation” (EPTO).

PROCEDURA DE ÎNSCRIERE

Pentru a găsi candidaţii potriviti care pot lua şi aduce cele mai multe din această experienţă uimitoare, ne vom concentra pe o selecţie riguroasa a participanţilor.

Primul pas este selecţia în Romania, in urma careia vor fi alesi 4 participanti pentru urmatoarele etape. Rezultatele primei selecţii vor fi trimise tuturor solicitanţilor pe 17 ianuarie.

Mai multe detalii pe: www.takeyourchancebethechange.com

Pentru eventuale colaborari sau orice intrebari referitoare la proiect, va stam la dispozitie:

Persoana de contact: Firulovic Aniela

Telefon: 0040721236806

E-mail: [email protected]

“Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.”