Cum am inceput?

//Cum am inceput?

Cum am inceput?

de Aniela Firulovic

Prin ultimul an de facultate am constat cu frustrare ca educatia formala, primita in scoala mai mult a incercat sa ma inroleze in armata roboteilor nefericiti, sclavi ai unei societati bolnave, decat sa ma ajute sa gasesc intersectia intre ce imi place, ce vreau si ce pot sa fac. Pentru mine una din finalitatile esentiale ale scolii ar fi creionarea unui posibil traseu si acumularea resurselor pentru atingerea acelei intersectii identificate.

Momentul descoperirii existentei educatiei non formale a fost pentru mine revelator, un deschizator de drumuri, un moment in care am inceput sa desenez viata in linii curbe desi toti continuau sa ceara ca ele sa fie drepte.

Mi-as fi dorit sa fi descoperit-o mai devreme si, in mod compensator, am ales sa fac ceva ca altii sa cunoasca existenta unei alternative la educatia formala, la ceea ce consider eu varsta cea mai potrivita pentru asta: 16, 17 ani.

Asa a aparut WorDShop-ul pentru liceeni, un magazin de cuvinte, ca metafora pentru workshopurile (pe teme ca: leadership personal, responsabilitate globala, orientare in voluntariat, antidiscriminare) pe care le-am initiat in Colegiul George Cosbuc, din clasa in clasa, si la care elevii puteau participa in fiecare duminica. Magazin este impropriu spus, deoarece workshopurile au fost gratuite pentru participanti si sustinute din resurse proprii, fara a avea ca sprijin vreo sursa de finantare. Cu rezultate remarcabile!

Ne-am dorit mai mult, am invatat din propriile greseli si am folosit experienta aceasta pentru a scrie un proiect si a primi finantarea Tineret in Actiune!

In urma unui proiect “experiment”, WorDShop, am creat “Training4 Action! Youth In Action!“, in incercarea noastra de a compensa neajunsurile din sistemul de educatie. Prin Training4Action ne adresam tot voua, tinerilor cu potential ce vedeti ce este in societatea din jurul vostru si credeti ca schimbarea este posibila si incepe cu voi!.

Training4 Action! Youth In Action!
Incepand cu TINEri, pentru ceilalti!
“Be the change you want to see in the world!”

2017-11-18T15:23:28+02:00 29 decembrie 2009|Lecs|0 Comentarii

Comenteaza