Hai sa facem curat in Romania intr-o singura zi

/Hai sa facem curat in Romania intr-o singura zi
Hai sa facem curat in Romania intr-o singura zi 2017-11-18T18:40:31+02:00

Let’s Do It, Romania!
Doar pentru ca te muti cu 2 metri mai departe de o gramada de gunoi cand iesi la picnic, asta nu inseamna ca mizeria nu mai e acolo. Doar pentru ca alegi sa te uiti in alta parte, asta nu inseamna ca in apele raului care iti alimenteaza orasul cu apa potabila nu plutesc zeci de mii de PET-uri si pungi. Doar pentru ca nu fotografiezi si muntii de gunoaie cand pleci in vacanta, asta nu inseamna ca ei nu erau acolo.

Ce-ar fi sa schimbam foaia? Ce-ar fi sa ne notam in calendar o data importanta pentru fiecare dintre noi: aceea in care sute de mii de romani au spus ”Stop!” si si-au curatat tara de PET-uri, pungi si hartii lasate de altii, purtate de vant si apa in cele mai frumoase locuri din Romania? Nu ne permitem sa ne cumparam o tara mai curata, si nici nu am avea cum, dar putem sa o curatam noi! Intr-o singura zi s-o curatam pe toata! Sa ne mandrim din ziua urmatoare ca avem o tara curata, ca am scris istorie, ca am actionat impreuna macar pentru o zi! Pentru acest lucru, exista “Let’s Do It, Romania”

Ce este Let’s Do It ?

“Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de voluntariat din tara, care presupune curatarea intregii tari de gunoaiele din afara oraselor, intr-o singura zi. Ziua de Curatenie Nationala este 25 septembrie.

Proiectul a fost initiat in Estonia in 2008, preluat de Letonia si Lituania (2008, 2009 si 2010), Portugalia si Slovenia (2010). Poti vedea aici un video foarte interesant despre Curatenia din Estonia.

Putem bate un record – Romania este cea mai mare tara din Europa inscrisa pentru organizare in 2010! Pe lista tarilor responsabile social care vor pune ideea in aplicare sunt si Italia, Serbia, Ucraina, Brazilia, Finlanda.

De ce “Let’s Do It, Romania!”?

– pentru ca ne-am saturat sa stam pe margine si sa fim simpli privitori, fara a actiona

– pentru ca daca ne unim toti, pentru o singura zi, putem aduce schimbari vizibile Romaniei

– pentru ca in Romania problema deseurilor este una reala

– pentru ca locuitorii Romaniei trebuie sa inteleaga importanta unui comportament responsabil fata de mediu si necesitatea aplicarii acestuia in viata de zi cu zi

Pot schimba eu aceasta situatie?

Sigur ca da! Acesta este proiectul tuturor celor care cred ca se pot intampla lucruri bune si in Romania! Contributia fiecaruia este la fel de importanta si exista numeroase modalitati de implicare.

Cum ma pot implica?

Inscrie-te pentru Ziua de Curatenie Nationala!

Inscrie-te pentru actiunea de cartare!

Inscrie-te in echipa de organizare locala din judetul tau!

Sustine Let’s Do It, Romania cu un banner!

Alatura-te cauzei de pe Facebook!

Cum aflu noutati?

Intra pe site si citeste despre evolutia proiectului!

Alatura-te cauzei de pe Facebook!

Urmareste-ne pe Twitter!

Hai cu noi sa facem curatenie in toata tara. Intr-o singura zi!

Pe 25 septembrie, avem cu totii ceva in comun: Romania!

LET’S DO IT! – Liga pentru Educatie, Cultura si Sport, sustine proiectul “Let’s Do It, Romania” prin promovare online si prin implicare in ziua evenimentului.