Balkan meets East – similar challenges in youth and sport?

/Balkan meets East – similar challenges in youth and sport?
Balkan meets East – similar challenges in youth and sport? 2017-11-18T18:39:49+02:00

Liga pentru Educatie, Cultura si Sport LECS, in parteneriat cu International Sport and Culture Association ISCA si Association for Dialogue, Culture and Sport ADCS au organizat in perioada 16-22 decembrie 2010, seminarul ” Balkan meets East” in localitatea Predeal, Romania.

Evenimentul a avut participanti din 16 tari cu varste cuprinse intre 19 si 30 de ani, din zona balcánica si estul Europei (Serbia, FYR Macedonia, Slovenia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Albania, Croatia, Kosovo sub rezolutie UN, Romania, Bulgaria, Grecia, Moldova, Ucraina, Rusia si Belarus) si de asemenea din Danemarca, tara partenera in proiect.

De-a lungul a celor 5 zile de curs participantii au dobandit abilitati in domeniul dialogului intercultural, al diversitatii culturale, leadershipu-ului si managementului de proiect.

Componentele de baza ale acestui seminar au fost dialogul intercultural, societatea multiculturala si reconcilierea avand in vedere faptul ca participantii veneau din tari ce au suferit diverse conflicte in istoria recenta, iar prin acest curs de educatie non-formala ne-am dorit sa crestem capacitatea de intelegere reciproca, respect si apreciere a diversitatii. De aceea metodele folosite de catre facilitatori au incurajat participarea activa a tinerilor prezenti in proiect si dezvoltarea abilitatilor de comunicare in contextul diversitatii culturale.

Pentru mai multe detalii, contactati coordonatorul proiectului, Sorin Buruiana, la [email protected].

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret în Actiune. Prezenta comunicare nu angajeaza decât pe autorul acesteia, Comisia Europeana sau ANPCDEFP nefiind responsabile de posibila utilizare a informatiilor continute în acest material. Continutul acestui material nu reprezinta în mod necesar pozitia oficiala a Uniunii Europene.

Evenimentul a beneficiat de co-finantare din partea programului Tineret in Actiune si a Consiliului Europei, European Youth Foundation.