Arta si terapie: „Mandala – Pe Cale catre Mine”


Mandala poate deschide o poartă către noi înșine, către o lume interioară fascinantă, către simetria și plenitudinea ființei umane. Mandala este un punct, un simplu cerc, o reprezentare grafică sau o operă de artă.

Pentru a participa la acest curs nu este necesar să ai cunoștințe artistice, de pictură sau de desen. Actul creator are loc în însăși simplitatea întâlnirii dintre interior și exterior, dintre mâna ta și materialul pe care creezi mandala. Cei care nu au experiență artistică sunt surprinși de ușurința cu care reușesc să creeze mandale și de efectul benefic profund al acestui proces.

Mandalele sunt cunoscute în multe culturi ale lumii și apreciate pentru diversele lor efecte vindecătoare.

Au constituit o temă importantă în studiul și practica psihologului C.G. Jung, care a (re)descoperit mandala ca drum către Sine.

„Am văzut că totul, toate căile pe care le-am urmat, toți pașii pe care i-am făcut, mă conduceau înapoi, într-un singur punct central. Mi-a fost tot mai clar că Mandala este centrul.” – („Memories, Dreams and Recollections”, C.G. Jung)

„Artă și Terapie: Mandala – Pe Cale către Mine” a fost creat pentru a-ți aduce profunzime, pace interioară, ințelegeri și clarificări, o mai bună relaționare cu tine și cu lumea, un instrument pe care îl poți folosi tot restul vieții.

Structura cursului:

 • Ce este Mandala? De ce? De ce Eu?
 • Universalitatea mandalei: Buddhism, Hinduism, Creștinism și Psihoterapie;
 • Meditații cu mandale. Starea de martor. Starea de întreg;
 • Mandale terapeutice. Relația cu viața mea. Starea de centru. Lumina din întuneric;
 • Relația Eu-mandala. Eu în mandala. Mandala din mine;
 • Dialog pentru eliberare, vindecare, armonizare, regăsire.

Dacă te simți tensionat(ă), iar viața ta arată uneori ca o corabie pe o mare agitată, aici vei găsi un spațiu relaxant care te susține să privești problemele din alt unghi și să găsești soluții pentru viața ta.

Mandala este punctul de pornire, axul central al atelierelor sunt cursanții. Astfel, cursul va fi interactiv, modelat în relație directă cu participanții. Peantru două zile vei petrece timp cu tine însuți, dar și cu alți oameni, lucrând și interacționând într-un spațiu destinat dezvoltării, într-o experiență ce stimulează creativitatea, explorarea și autocunoașterea.

Mai mult decât un curs, „Mandala – Pe Cale către Mine” este o autoexplorare, un dialog interior în care vom desena și colora viața noastră, învățând la nivel profund, într-un mod practic, chiar din experiențele proprii și ale celor din jur. Pentru fiecare dintre participanți lucrul cu mandala poate fi o experiență diferită, în funcție de nevoile sale de dezvoltare și de disponibilitatea de a privi în interior.

Vei face parte dintr-un grup de oameni cu căutări similare, facilitat de un psihoterapeut şi formator experimentat, care a studiat mandalele cu atenţie şi sinceritate și privește practica aceasta din perspectivă spirituală dar și psihologică. Vei simți că acordă atenţie procesului princare treci, putând înţeleagă obstacolele şi realizările pe care le vei întâlni în curs.

Pentru a lucra cu mandale nu există restricții legate de vârstă, profesie, statut social sau coeficient de inteligență.
Este o experiență pentru cei care vor să-și ascută simțul de a trăi, pentru cei care vor să vină la întâlnirea cu ei înșiși și cu viața lor. Cu viața așa cum este, cu bucuria și cu suferința din ea, cu intensitatea, forța și frumusețea sa.

Ce spun participanții după curs:

„Am primit de la acest curs direcția sau albia râului care sunt și fără de care m-aș fi risipit în multe pârâiașe firave și haotice, cu alte cuvinte mi-am găsit centrul.” – Adrian, economist.

„Am petrecut 2 zile într-o comunicare intensă cu corpul meu și cu ceea ce sunt eu, dincolo de orice concepte și teoretizări. Am început un proces de învățare despre mine, nu cu mintea, ci cu corpul, cu facilitarea excelentă a lui Mihai, care a intuit uimitor ce se întâmplă înăuntrul meu și m-a sprijinit în această explorare.“ – Viorica, specialist HR.

„Acest curs te aduce in contact cu firescul, copilul, onestul și lumina din tine. Te face să te simți „rotund”, împlinit…” – Camelia, jurnalist

„Iată unul dintre acele cursuri (un cuvânt prea mic pentru ce se întâmplă de fapt acolo) care pot schimba vieți și desfereca inimi! Pentru oricine își dorește mai mult pentru sine, din toate punctele de vedere, îl recomand cu cea mai mare căldura – este cu siguranță cursul cel mai puternic la care am participat eu vreodată!” – Monica B., psihoterapeut.

Citește aici mai multe opinii ale unor participanți.

Dintre cei care au venit la edițiile precedente (în România se desfășoară din anul 2009) peste 90% s-au declarat foarte mulțumiți, surprinși de calitatea, diversitatea, bogăția și rezultatele acestui curs.

Până acum au participat persoane cu vârsta între 13 și 60 de ani, de profesii diverse: economiști, juriști, manageri, psihologi, psihoterapeuți, medici, teologi, studenți, formatori, programatori, jurnaliști, editori, vânzători, profesori.

Programul:

În acest moment sunt locuri disponibile pentru cursul care se va desfășura în zilele de
17-18 Decembrie 2016
, după orarul:
sâmbătă: 10:00-19:00
duminică: 10:00-19:00
(pauza de prânz: 13:30-14:30)

Grupul este alcătuit din maximum 9 participanți. Locurile se completează în ordinea înscrierilor.
Dacă vrei să participi dar nu mai sunt locuri sau data nu se potrivește cu agenda ta, ne poți trimite un e-mail în care ne comunici că îți dorești să vii și te vom anunța când programăm următorul curs.

Se va desfășura în București, zona Tineretului – Văcărești. Adresa exactă va fi trimisă celor înscriși.

Dacă vrei să participi te invităm să completezi formularul de înscriere:
http://goo.gl/forms/jcrmcZfKkz

Prețul: 450 RON

Materialele de lucru sunt incluse in preț (culori, carioci, hartie, etc).

La fiecare ediție este disponibil un loc gratuit pentru persoane cu dizabilităti sau dificultăti financiare. Dacă vrei să ocupi acest loc te rugăm sa ne trimiți un mail la curs.mandala@gmail.com, în care ne vorbești despre situația și motivația ta.

Facilitator:

Mihail Iordache
Psiholog, lector, formator cu certificări naționale si internaționale.

A susținut cursuri, conferințe şi ateliere în Europa (Germania, Spania, Ungaria, Belgia, Estonia, Lituania, Scoția, Italia, Serbia, Irlanda), Asia (Nepal, India, Pakistan, Turcia), Orientul Mijlociu (Iordania) şi Africa (Rwanda, Burundi, R.D. Congo, Botswana, Tanzania, Africa de Sud). A învățat despre viață de la profesori de psihoterapie, de la cerşetori şi preoți, de la Dalai Lama şi de la țărani, de la universități şi de la marinari.

Mihail Iordache s-a format ca psihoterapeut în domeniile: psihoterapie psihofizică (Body Psychotherapy), analiză tranzacțională, psihoterapie prin dans și mișcare, brainspotting.

În construcția cursurilor, Mihail îmbină metode moderne de training cu elemente de psihoterapie, zen și yoga.
A susținut ateliere de lucrul cu mandale și în cadru internațional, pentru participanți din 14 țări.

Ca psihoterapeut, Mihail își desfășoară activitatea în Bucureşti și pe internet (prin Skype).

În conferințe vorbeşte despre libertatea de „a fi”, despre a trăi în prezent, autentic si liber-exprimat.

„Privesc viața ca pe o inestimabilă călătorie, ca pe o aventură care ne este dată pentru a ne dezvolta și a contribui la dezvoltarea celor din jur, pentru a invăța să iubim şi să fim Oameni.
Cred în capacitatea ființei umane de a se reinventa, de a-şi împlini potențialitatea şi de a avea relații vii si profunde.” (detalii)

 

„Artă și Terapie: Mandala – Pe Cale către Mine” a fost creat pentru a-ți aduce profunzime, pace interioară, ințelegeri și clarificări, o mai bună relaționare cu tine și cu lumea, un instrument pe care îl poți folosi tot restul vieții.

22 comentarii

 1. Buna ziua,

  Am auzit lucruri foarte faine despre acest eveniment pe care il organizati. As vrea sa particip si eu dar pe 11-12 mai nu sunt disponibila.
  Aveti cumva o data urmatoare stabilita?

  Eu am un program destul de organizat si incarcat motiv pentru care m-ar ajuta daca stiu cu cateva saptamani / luni in avans.

  Multumesc mult,
  Iulia

 2. Dragă Iulia,

  În acest moment nu este programat un alt curs de mandale și următorul va fi cel mai devreme în toamnă. În 2012 a fost unul singur în România iar al doilea din 2013 este programat în mai.
  Sperăm ca programul să îți permită să vii la unul din weekendurile viitoare. Te vom anunța prin email după ce stabilim următoarea dată.

  Cu drag,
  Mihai

 3. Pe cand in Timisoara?

 4. Salut Iosif, au fost cereri din Timișoara, e un oraș care îmi place mult și mă bucur dacă ajung și cu mandale. Îți trimit un mail să te întreb detalii organizatorice.
  Îți mulțumesc pentru propunere și pentru vizită!

 5. Buna ziua,
  Din pacate pentru mine anuntul pt. cursul din mai 2013 a ajuns prea tarziu. Daca se poate si nu va solicit prea mult din timp, cand veti mai organiza un astfel de curs, sa ma anuntati si pe mine de intentie cu 3-4 saptamani inainte.
  Multumesc anticipat,
  Adriana

 6. Mai sunt locuri pentru iulie?

 7. Draga Adriana si Mihail, in acest moment sunt locuri disponibile doar pentru 17- 18 august.

 8. pe cand un curs si in Timisoara? desi nu sunt din Tm ci de la 100 km ,acolo ajung mai usor decat in Bucuresti ,si chiar ma intereseaza !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Draga Alina, ne gandim sa facem mandale si in Timisoara si vom programa un curs probabil in primavara lui 2014.
  Daca intre timp iti doresti sa faci cursul mai repede, pentru Bucuresti putem sa te ajutam cu cazarea.

 10. Aş vrea şi eu sa fiu anunţată când veţi ajunge în Timisoara , locuiesc în Arad , sunt încântată de ceea ce se întâmplă la acest curs . Felicitări Mihai ! Si…mulţumesc anticipat !

 11. Daniela, este un articol superb, ne bucuram pentru experienta ta si iti multumesc pentru impartasire.

 12. Salut !

  M`as bucura mult sa ajungeti si in Cluj.Aveti ceva planuri in aceasta directie ? Mersi

 13. Hi every one, here every person is sharing these experience, thus it’s good to read this blog, and I used
  to go to see this webpage everyday.

 14. se mai tine cursul?

 15. Buna ziua ,

  Doresc sa vin cu sotia la dvs. , v-a recomandat doamna Vistiana Long .
  O zi buna ! Dan Dura

 16. Buna seara,

  De ceva vreme sunt f interesata de mandale (am inceput sa desenez mandale, fara a sti mai nimic despre ele si sunt absolut fascinata, vreau sa stiu mai mult, niste ‘reguli\secrete’ , interpretari, simboluri etc) si cautand pe net informatia, am dat de dvs. Am fost f entuziasmata afland ca se fac cursuri in acest sens si imi doresc f mult sa particip la un astfel de curs, cat mai curand posibil. Sunt din Constanta, dar banuiesc ca nu ajungeti prea curand pe la noi (sau cine stie!) dar dorindu mi atat de mult sa particip la acest curs, sunt dispusa sa vin la Bucuresti. De aceea, va rog din suflet sa ma anuntati si pe mine cand aveti programat urmatorul curs. Astept cu nerabdare raspunsul dvs!

  Cu multumiri,

  Zara Chesler

 17. Buna ziua.
  Ma intereseaza un curs de mandale.
  Pentru anul 2016 aveti o programare.
  Multumesc.

 18. Buna seara,
  Urmatorul curs este programat.
  Va astept cu drag!

 19. Ma intereseaza un curs de Mandale dar in Timisoara.
  Sunt spetante pentru 2017 ?

  Multumesc

 20. In 2017 va fi un singur curs de Mandale si acesta va fi in Bucuresti.
  Daca va ganditi sa veniti la Bucuresti, va astept cu drag!

 21. În ce perioada se va organiza cursul ? se poate sa fiu informata cu 3-4 săptămâni înainte ?

  Mulţumesc

Trimite comentariu

*