Psihoterapie, Yoga si Meditatie

|

Mihail

yoga-meditatie

Grup de Psihoterapie Corporala si Analiza Tranzactionala

În ce constă activitatea acestui grup?

Acesta este un grup de psihoterapie, care are și o latură de învățare. Întâlnirile au o frecvență săptămânală, iar aici vei putea explora teme importante pentru viața ta, dar ai putea și să înveți:

– cum să te întâlnești, prin corp și prin senzații, pe tine însuți/însăți;

– cum să te cunoști, prin mișcare, autoexplorare și meditație;

– cum să înțelegi procesele proprii legate de stress și anxietate și cum să dezvolți modalități de conținere a propriilor emoții și de abordare a acestora;

– cum să practici exerciții și tehnici care îți vor folosi o viață întreagă.

Vei face parte dintr-un grup de psihoterapie și învățare ce va avea și rol de suport, iar învățarea va fi modelată și adaptată în funcție de nevoile de dezvoltare ale participanților.

Care sunt metodele de lucru?

În cadrul acestui grup de psihoterapie vom lucra atât corporal, cât și verbal, pentru a-ți recunoaște și înțelege procesele intrapsihice, a integra dificultățile emoționale și a te reconecta cu tine însuți.

Vei găsi și diverse tehnici corporale, de meditație și de yoga, care vor ajuta la o mai bună interiorizare, explorare și integrare a ceea ce lucrezi pe partea de psihoterapie.

În întâlnirile grupului te vei putea întâlni cu:

– Hatha Yoga, Kriya Yoga, Vak Yoga (Yoga Logosului), Yoga Chikitsa (Yoga Terapeutică);

– diverse tehnici de meditație (posibil din Yoga, Zen sau Vipassana), adaptate nevoilor grupului;

– procesări prin tehnici de psihoterapie (psihoterapie corporală, analiză tranzacțională, psihoterapie prin dans și mișcare, muzicoterapie);

– prezentări, exemplificări și exerciții de conștientizare.

În urma dezvoltării grupului, timpul alocat pentru partea de yoga este de 15-20 minute.

Ce este specific acestui grup?

Specificul constă în îmbinarea practicii yoga și a meditației cu grupul de psihoterapie, într-un mediu ce îți va oferi suport și siguranță.

Prin îmbinarea perspectivei date de psihologia occidentală cu cea pe care ne-o oferă spiritualitatea orientală, relația dintre corpul nostru și minte, emoții, inconștient își dezvăluie însemnătatea. Uneori, o durere cronică sau o senzație corporală neplacută pot fi legate în mod profund de stări psihice, de elemente inconștiente sau de evenimente din viața noastră. Această legătură este adesea dificil (și ne-necesar) de sesizat la nivel mental. Ea poate fi însă explorată întorcându-ne atenția către corp, senzații și emoții, deschizând astfel o poartă către vindecare.

Exercițiile de yoga și meditație le folosim pentru ne aduce în contact cu noi înșine, pentru a putea simți și lucra psihoterapeutic cu ce se află în interior.

Vei face parte dintr-un grup ce se întâlnește constant, facilitat de un psihoterapeut și trainer experimentat, care a studiat aceste discipline cu atenție și sinceritate. Vei avea ocazia să beneficiezi de procesarea psihoterapeutică a dificultăților și a obstacolelor interioare, a elementelor profunde care apar la suprafață sub formă de stress și anxietate.

Orele petrecute în grup sunt recunoscute ca și ore de dezvoltare personală/psihoterapie de către Asociația Română de Analiză Tranzacțională, Liga pentru Educație, Cultură și Sport și Colegiul Psihologilor din România.

Ce este necesar pentru a lua parte la grup?

Pentru a face parte din grup nu există restricții legate de vârstă, profesie, statut social sau coeficient de inteligență. Grupul este deschis oricui are dorința de a participa, dacă poate să ofere respect față de grup și de ceilalți membri. Membrii grupului au profesii diverse, de manager, avocat, psihoterapeut, inginer, profesor, specialist IT, economist, arhitect, medic, dar vei putea găsi și studenți sau pensionari.

Acest grup este o sămânță pentru ideea de comunitate, pentru a fi parte din ceva care se țese împreună cu alți oameni. Este despre a te dezvolta întâlnindu-ți dificultățile de comunicare și de relaționare, despre a dezvolta o relație de încredere cu grupul, căruia să îi poți permite să fie parte din viața ta. Vei putea să înțelegi lucruri despre tine din dinamica grupului, să găsești resurse aici și să fii o resursă pentru alți membri.

Nu este necesar să ai cunoștințe de yoga sau meditație sau să fi practicat în prealabil. Numitorul comun cu ceilalți membri este dat de intenția ta de a te aduce în acest proces și a lucra atât cât poți, cu îndoielile, dilemele, durerile și speranțele tale.

Procesul este construit astfel încât partea cea mai importantă de învățare să se producă experiențial, din întâlnirea cu tine însuți și cu procesul de grup.

Mărimea grupului este de 10 membri. Înaintea primei întâlniri te vei vedea cu Mihail pentru o scurtă discuție despre tine și nevoile tale legate de acest proces.

Angajamentul de participare și cel financiar se fac pentru minimum zece întâlniri.
Grupul s-a format în luna aprilie 2016 și după prima serie de întâlniri majoritatea membrilor și-au arătat dorința ca acest grup să aibă continuitate.

Atunci când un membru se retrage din grup, va anunța retragerea sa cu minimum trei întîlniri în avans, pentru a își oferi sieși și grupului posibilitatea de a procesa separarea. Apoi locul respectiv devine disponibil și poate fi ocupat de o altă persoană. Locurile se completează în ordinea înscrierilor.

Prețul este de 1300 Ron pentru 10 sesiuni consecutive a cate 150 minute fiecare (în medie,130 Ron/sesiune).
Membrii înscriși își vor asuma angajamentul financiar pentru toate cele 10 sesiuni inițiale.

Unde și când?

Întâlnirile au loc săptămânal, marțea, între orele 19:00 și 21:30.

Adresa la care se va întâlni grupul va fi anunțată participanților înscriși.

Pentru a te înscrie te rugăm să completezi formularul pe care îl vei găsi aici:
http://tinyurl.com/jpkgrv3

Răspundem la întrebările din comentarii și la adresa [email protected].

Iată și câteva impresii ale membrilor grupului:

„Plec cu un sentiment foarte profund de recunoștință față de Mihail, dar și față de experiență în sine. Într-o anumită măsură, mi-am dat mai mult voie să fiu, datorită facilitatorului și grupului. Simt foarte corporal „urmele” exercițiului lucrat de mine în grup.” – Elena

„Un grup minunat de oameni valoroși care vor să se găsească pe ei.” – Eugen, manager

„E un spațiu în care nu mi-e teamă să vorbesc și să plâng.” – Iuliana, avocat

„Prietenilor le spun că acest grup m-a ajutat mai mult decât terapia individuală și cred că apropiații văd asta.” – Skeetens, grafician și specialist marketing
(fiecare membru a ales pseudonimul sau prenumele cu care să apară pe site)

„Mihail este un psihoterapeut extraordinar. Îi mulțumesc pe acestă cale pentru răbdarea și bucuria cu care a călătorit împreună cu mine și colegii mei pe drumurile vieții noastre. Cu o finețe de puf a reușit să-mi atingă sufletul și să mă ajute fără să știu.” – A.B., student psihologie

„Mulțumesc facilitatorului pentru fluxul acestei experiențe care s-a întrețesut firesc în viața mea și s-a transformat într-un spațiu de susținere și bucurie autentică.” – Ramona, psihoterapeut


Cu cine?

Mihail Iordache
Psiholog, psihoterapeut, lector, formator cu certificări naționale si internaționale
Președintele organizației Liga pentru Educație, Cultură și Sport și vicepreședintele Asociației Române de Analiză Tranzacțională

A susținut cursuri, conferințe și ateliere în Europa (Germania, Spania, Ungaria, Belgia, Estonia, Lituania, Scoția, Italia, Serbia, Irlanda, Portugalia), Asia (Nepal, India, Pakistan, Turcia), Orientul Mijlociu (Iordania) și Africa (Rwanda, Burundi, R.D. Congo, Botswana, Tanzania, Africa de Sud). A învățat despre viață de la profesori de psihoterapie și preoți, de la cerșetori și marinari, de la Dalai Lama și de la țărani.

Mihail Iordache s-a format ca psihoterapeut în domeniile: psihoterapie psihofizică (Body Psychotherapy), analiză tranzacțională, psihoterapie prin dans și mișcare, brainspotting. A studiat și practicat extensiv yoga și zen în România, India și Nepal și a susținut părți din acest proiect pentru participanți din 9 țări.

În construcția cursurilor, Mihail îmbină metode moderne de training cu elemente de psihoterapie, zen și yoga.
El își desfășoară activitatea în psihoterapie și consiliere individuală în București și pe internet (prin Skype).

În conferințe vorbește despre libertatea de „a fi”, despre a trăi în prezent, autentic și liber-exprimat.

„Privesc viața ca pe o inestimabilă călătorie, ca pe o aventură care ne este dată pentru a ne dezvolta și a contribui la dezvoltarea celor din jur, pentru a învăța să iubim și să fim Oameni.
Cred în capacitatea ființei umane de a se reinventa, de a-și împlini potențialitatea și de a avea relații vii și profunde.” (detalii)

#Aceste informații mai pot suferi ușoare modificări

mihai2

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

3 comentarii la „Psihoterapie, Yoga si Meditatie”

Comentariile sunt închise.