Curs nou: Yoga si Mindfulness

|

Mihail

Curs nou: Yoga si Mindfulness:
„Întâlnirea cu mine, întâlnirea cu viata”

 

Acesta este un curs de yoga și mindfulness adresat persoanelor care vor să practice mai mult decât un sport.
Se desfășoară în zilele de luni, de la ora 19:30 și este gândit sub forma unui an universitar, cu o pauză în ianuarie.

Cursul a început în octombrie, însă dacă sunt locuri în sală poți veni oricând, iar noi îți vom oferi informații pentru a putea recupera unele elemente parcurse deja.

Ți s-ar putea potrivi dacă ești printre cei care caută sănătate, flexibilitate, relaxare, dar și echilibru emoțional, pace și evoluție interioară.

În acest curs vei întâlni o practică tradițională, mai curând apropiată de proto-yoga, de modul în care oamenii au căutat să se înțeleagă de-a lungul timpului, întâlnindu-se, prin corp, cu viața care tresaltă în interior.

Baza practicii o va constitui Kriya Yoga, însă te vei întâlni cu elemente de Yoga Chikitsa (Yoga Terapeutică), Vak Yoga (Yoga Logosului) și Hatha Yoga. Vei primi detalii pentru a dezvolta o practică sănatoasă și corectă, astfel încăt vei putea relua acasă cea mai mare parte din ședință.

Tehnicile de mindfulness în mișcare se vor adăuga practicii yoga. Va exista și un capitol special, destinat Vipassana Anapanashati, o meditație ce a fost descoperită de Buddha și a cărei puritate a fost păstrată de-a lungul secolelor în mănăstirile din Myanmar (Birmania).

O kriya este o serie de posturi, respirații și uneori sunete, care creează împreună un ansamblu pentru șlefuirea ființei umane. Dacă asana poate fi văzută ca o lecție de viață, o kriya executată corect poate facilita întâlnirea cu viul, în interior.
O kriya este, în același timp, o invitație la sănătate adresată omului modern care petrece mult timp la birou, în trafic sau în fața televizorului. Paramahansa Yogananda spunea că o kriya de o jumătate de minut poate egala un an întreg de evoluție spirituală naturală.
In fiecare luni seară, de la ora 19:30, ne vom întâlni cu gramatica primară a kriyas-urilor și vom construi scheletul ce poate sta la baza contactului autentic cu noi înșine, cu viața.

Nu este necesar să ai cunoștințe de yoga sau să fi practicat în prealabil. Este un curs construit ca și Satsang, cu multe explicații și răspunsuri la întrebări, potrivit atât persoanelor care practică de ani buni, cât și începătorilor.

Compatibil cu filozofia non-dualistă Advaita Vedanta și cu practica Zen, se adresează și persoanelor curioase să se autoexploreze și să înțeleagă mai multe despre sine, prin propria experiență de lucru corporal.

Acest curs a apărut inițial pentru a sprijini practica membrilor grupului „Psihoterapie, Yoga și Meditație„, deoarece mai mulți membri și-au arătat dorința de a practica mai multă yoga și meditație.

Vei face parte dintr-un grup de oameni cu căutări similare, facilitat de un psihoterapeut și formator experimentat, care a studiat aceste discipline cu atenție și sinceritate și privește practica yoga din perspectivă psiho-somatică. Vei simți că acordă atenție procesului prin care treci, putând să înțeleagă obstacolele și realizările pe care le vei întâlni pe acest drum.

„Yoga și Mindfulness – Întâlnire cu mine, întâlnire cu viața” are în vedere practici tradiționale, dar ia în considerare principii și confirmări ale psihoterapiilor corporale și neuro-științelor. Mai mult decât o simplă practică, vei putea primi și îndrumare pentru auto-cunoaștere, explorare interioară și integrare a suferințelor fizice și psihice.

Dacă viața ta este însoțită de anxietate, stress, depresie sau insomnie, vei putea găsi aici suport pentru ameliorare și vindecare. Pentru unele persoane ar putea fi recomandat să urmeze simultan un proces de psihoterapie. Te rugăm să ne spui dacă ai avut dificultăți psihologice sau dacă ți s-a indicat un tratament psihiatric, pentru a putea găsi împreună direcțiile potrivite.

Încurajăm o practică de durată, în care să poți explora și învăța la un nivel mai profund, să îți creezi obișnuința de a practica, iar această practică să devină o constantă în viața ta. Pentru a susține o frecvență de lungă durată, în care să poți deprinde și consolida o serie de tehnici, am decis să îți oferim reduceri semnificative pentru abonamentele de trei luni.

Unde și când?
Întâlnirile au loc săptămânal, în zilele de luni, între orele 19:30 și 21:00.
Adresa la care se va întâlni grupul se află în apropiere de Piața Romană și va fi anunțată participanților înscriși.

Prețul este:
Pentru abonament de 12 ședințe consecutive – 300 RON
Pentru abonament de 4 ședințe consecutive – 120 RON
Pentru cei care vin doar pentru o ședința- 40 RON

Reduceri*
– studenții (sub 25 ani) și pensionarii (cu vârstă peste 60 ani) benficiaza de reducere a abonamentului de 3 luni (12 ședințe consecutive), care va fi 180 RON;
– membrii grupului „Psihoterapie, Yoga și Meditație” – 10% reducere la orice abonament, pe toată perioada în care sunt membri;
*Reducerile nu se cumulează

Pentru a te înscrie te rugăm să completezi formularul pe care îl vei găsi aici:
https://goo.gl/forms/Tw2g6qCctSAOdjo23

Sala poate găzdui maxim 30 de participanti. Participarea este posibilă în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile.

Cu cine?

Mihail Iordache
Psiholog, psihoterapeut, lector, formator cu certificări naționale si internaționale
Președintele organizației Liga pentru Educație, Cultură și Sport

A susținut cursuri, conferințe și ateliere în Europa (Germania, Spania, Ungaria, Belgia, Estonia, Lituania, Scoția, Italia, Serbia, Irlanda), Asia (Nepal, India, Pakistan, Turcia, Thailanda, Myanmar), Orientul Mijlociu (Iordania) și Africa (Rwanda, Burundi, R.D. Congo, Botswana, Tanzania, Africa de Sud). A învățat despre viață de la profesori de psihoterapie și preoți, de la cerșetori și marinari, de la Dalai Lama și de la țărani.

Mihail Iordache s-a format ca psihoterapeut în domeniile: psihoterapie psihofizică (Body Psychotherapy), analiză tranzacțională, psihoterapie prin dans și mișcare, brainspotting.
În construcția cursurilor, Mihail îmbină metode moderne de training cu elemente de psihoterapie, zen și yoga.

A studiat și practicat yoga și zen în România, India și Nepal și a susținut părți din acest curs pentru participanți din 12 țări. Datorită formărilor în psihoterapiile corporale, Mihail abordează practica yoga din perspectiva anatomico-fiziologică, dar și psiho-somatică și spirituală.

El își desfășoară activitatea în psihoterapie și consiliere individuală și de grup în București și pe internet (prin Skype).

În conferințe vorbește despre libertatea de „a fi”, despre a trăi în prezent, autentic și liber-exprimat.

„Privesc viața ca pe o inestimabilă călătorie, ca pe o aventură care ne este dată pentru a ne dezvolta și a contribui la dezvoltarea celor din jur, pentru a învăța să iubim și să fim Oameni.
Cred în capacitatea ființei umane de a se reinventa, de a-și împlini potențialitatea și de a avea relații vii și profunde.” (detalii)

#Aceste informații mai pot suferi ușoare modificări