Jurnalisti romani impartasesc experienta lor la intoarcerea din Africa!

//Jurnalisti romani impartasesc experienta lor la intoarcerea din Africa!

Jurnalisti romani impartasesc experienta lor la intoarcerea din Africa!

Irina Ursu, jurnalista:“ Am invatat ca atunci cand ma refer la un subiect, trebuie sa evit generalizarile.”

24 de tineri jurnalisti din Europa si Africa au invatat despre discriminare, prejudecati si despre cum sa promoveze o cultura a pacii, intr-un training desfasurat in Kigali, Rwanda, locul in care, cu saptesprezece ani in urma, a avut loc genocidul care a produs aproape un milion de victime. In proiectul “Take your Chance, be the Change!” organizat de Liga pentru Educatie Cultura si Sport si European Peer Training Organisation cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune au fost selectate doua jurnaliste din Romania.

Citeste articolul complet.

Intorsi din Africa, jurnalistii scriu despre experienta lor in cadrul training-ului „Take your Chance Be the Change!”:

takeyourchancebethechange.com/blog/

România întâlneste Africa! Tineri din România merg în Rwanda sa descopere Africa dincolo de prejudecăţi prin: “Take your Chance, Be the Change!” pentru o nouă generaţie de jurnalişti Europa-Africa!

Maria Balabaş şi Irina Ursu din România se alătură în perioada 17-29 mai celorlalţi 22 de participanţi din Europa şi Africa pentru a promova o cultură a păcii.

Pentru că România are nevoie de jurnalişti care sunt conştienţi:

  • de rolul pe care media îl are în propagarea unor idei defectuoase sau, dimpotrivă, cât de mult poate contribui la echilibrarea societăţii civile;
  • de faptul că pacea nu este doar un cuvânt gol şi utopic, ci un principiu al meseriei.

 

12 zile, 24 de participanti din 14 ţări: „Take your Chance, Be the Change!”LECS „Liga pentru Educaţie, Cultură şi Sport” – organizează un training, deloc întâmplător în Kigali, Rwanda, locul în care cu atât de puţin timp în urmă (1994) a avut loc genocidul ce s-a soldat cu aproape 1 milion de victime, deznodământ la care presa locală a contribuit decisiv, prin promovarea stereotipurilor şi prejudecăţilor.

 

Cu ajutorul trainerilor Mihai Iordache şi Sonia Sem, experţi în educaţie non formală şi inter-culturalitate, participanţii vor:

– înţelege pericolul ca prin intermediul mass mediei să se promoveze stereotipurile şi prejudecăţile si consecinţele dramatice pe care aceasta le pot avea asupra comunităţii;

–  face schimb de experienţă şi cunoştinţe din domeniul media, voluntariat şi educaţie non formală;

–  dobândi abilităţi de a multiplica cele învăţate pentru persoanele din ţările lor de provenienţă;

– pune bazele unor noi proiecte şi parteneriate pe termen lung cu alte organizaţii din Europa şi Africa.

 

Detalii pe www.takeyourchancebethechange.com sau contactand [email protected]



“Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.”

2017-11-18T20:15:07+02:00 3 iulie 2011|Lecs|0 Comentarii

Comenteaza