Training4Action01 s-a incheiat

» Scris la 7 aprilie 2010

  

“Training for Action! Youth in Action”, este un program amplu de dezvoltare pentru tinerii din liceele bucurestene, avand ca scop constientizarea capacitatii fiecaruia de a influenta Schimbarea, lasand la o parte indiferenta si sentimentul de neputinta, adoptand o atitudine pro-activa.

Primul eveniment, “Training4Action01”, s-a desfasurat in perioada 1-7 februarie la pensiunea Steaua Dunarii, din comuna Eselnita.

Participantii, selectati din liceele bucurestene, si-au dezvoltat abilitatile de comunicare, au descoperit mai multe despre sine, si-au dezvoltat relatia cu mediul inconjurator, au invatat sa aprecieze viata altfel, sa treaca peste stereotipuri si prejudecati, au constientizat ca pentru a aduce schimbarea pe care si-o doresc trebuie sa actioneze. propriul exemplu fiind cel mai bun.

Dupa cum spun si ei, au ajuns la concluzia ca, atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, trebuie sa faci tot ce poti pentru a obtine acel lucru, deoarece nimic nu este imposibil!
Participantii au reusit sa isi invinga diferite temeri, sa se cunoasca mai bine, sa isi depaseasca propriile limite.

Tinerii au impartasit cateva impresii despre experienta din Training4Action01 si despre impactul pe care l-a avut asupra lor:

“M-a facut sa devin mai matur, si imi dau seama pe zi ce trece de importanta lucrurilor pe care pana acum le lasam sa treaca de la sine…” (Robert Agarici)

“Acum stim cum sa ne impartasim ideile, cum sa le acceptam pe celelalte, cum sa nu-i ranim pe ceilalti, fara sa fim influentati, cum sa primim ideile acelea si cum sa ne gandim la ele.”(Mariana Dobre)

“Toate programele care au fost organizate au fost atat de diferite… Am regasit multe lucruri in mine, am gasit mai multe scopuri in viata acum”(Valentina Moise)

“Simtim in permanenta o schimbare, cu fiecare curs pe care il facem, cu fiecare intalnire…Am ajuns astazi sa ne cunoastem pe noi insine si sa ne punem intrebari, ce as putea face eu pentru a produce schimbare.”(Stefan Meluta)

“Vii de placere, este foarte interactiv, distractiv, afli lucruri care chiar te ajuta, lucruri utile si esentiale pentru tine si venim si cu solutii” (Traian Ivanescu)

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

Update: vedeti si proiectul Pasiune pentru natura.
Pasiunea mea, calatoria

Trimite comentariu

*